Professionals aansturen en ontwikkelen vraagt om een leidinggevende of teamcoach die inspireert, ruimte geeft en tegelijkertijd sterke kaders biedt. Een leider die verantwoordelijkheden delegeert, zelfredzaamheid van professionals stimuleert en ontwikkeling doelgericht en op maat faciliteert. In de Bootcamp Coachend leiderschap gaat u aan de slag met de coachend leider in u.

Ontwikkeling van medewerkers en organisatie verbinden

Al deze aspecten samen noemen wij coachend leiderschap. De crux daarin is dat de coachende leider de ontwikkeling van medewerkers en die van de organisatie met elkaar verbindt. En.. hij of zij toont zich als een levend voorbeeld: loyaal aan de organisatiestrategie, met lef om aan te spreken, open voor feedback en authentiek.

Wij geloven dat de principes uit de Oosterse krijgskunst, NLP en de ontwikkelingsgerichte benadering u een krachtig coachend leider maken. U daagt professionals uit. En dat doen wij met u in deze bootcamp!

Energieke leerervaring

De gebalanceerde combinatie van fysieke ervaringen in de Oosterse krijgskunst, gezamenlijke dialoog, praktijkgerichte vaardigheidstraining en kennis toegesneden op je eigen leerdoelen, vormen een leerervaring die u veel energie zal geven.

‘Bootcamp’: trainingsmethode die door het Amerikaanse leger is ontwikkeld, waarbij in kort tijdsbestek zowel op fysiek als mentaal vlak en op intensieve wijze trainees worden klaargestoomd voor actie. Doel: een maximaal resultaat behalen in de voorbereiding op een missie.

Resultaat:

  • u kent de principes van coachend leiderschap en resultaat- en ontwikkelingsgericht coachen;

  • u bent u bewust van wie u bent als leider, hoe u overeind blijft in uw organisatie én hoe u professionals in hun ontwikkeling en ontplooiing kunt faciliteren;

  • u kunt beter doelen stellen, resultaatafspraken maken, performance evalueren;

  • u ontwikkelt lef om, gericht op maximale aansluiting op de professionals, te variëren in leiderschapsstijlen (stijlflexibiliteit);

  • u leert ruimte te bieden voor ontwikkeling en verantwoordelijkheid;

  • u leert in de ontmoeting te treden: dialoog te voeren over mindset, drive en opvattingen;

  • uw enthousiasme voor het ontwikkelen van professionals groeit.

Voor wie

Dit compacte en methodisch opgebouwde programma is iets voor u als uw coaching centraal wilt stellen in hoe u met uzelf, uw medewerkers en organisatieontwikkeling omgaat, als u effectiever gebruik wilt maken van uw kracht, uitdagingen in uw leiderschap aan wilt gaan en coachingsvaardigheden wilt versterken. En… als u een flinke dosis energie wilt opdoen!

Programma

Arjen Mol neemt u letterlijk mee in de fysieke wereld van coachend leiderschap: uw balans, uw plek innemen, gaan staan voor uw eigen waarden, taak en rol, uw omgeving waarnemen, verbinden en beïnvloeden.

Eveline Hadewegg Scheffer leidt het programma en versterkt uw leerproces in leiderschap en coaching door het programma methodisch, activerend en praktijkgericht te maken. Uiteraard met humor en aandacht voor veiligheid en borging van wat u leert.

Incompany

Wij bieden deze bootcamp op dit moment alleen in-company aan. Voor meer informatie, neem contact op met Eveline Hadewegg Scheffer via 030-2669450.
Duur, locatie en kosten

  • Duur: 3-daagse, plus een terugkomdag 
  • Prijs: op aanvraag
  • Locatie: in overleg


Voor wie

Het programma is toegesneden op tactisch en operationeel leidinggevenden en teamcoaches die in hun rol veranderen naar coachend leidinggevende.

Vragen?

Heeft u vragen over  het programma of wilt u weten of deze training past bij uw opleidingsvraag? Neem dan contact op met Eveline Hadewegg Scheffer of bel ons algemene telefoonnummer: 030 – 2669 450.